Goede voornemens voor 2019?

Misschien bent u alle goede voornemens die u in 2018 gemaakt heeft al deels vergeten of zijn deze niet behaald. Toch hebben veel Nederlanders dit jaar weer gewoon goede voornemens voor 2019. Wellicht is uw goede voornemen wel om uw eigen bedrijf te starten in het nieuwe jaar, maar waar moet u dan beginnen?

Misschien een cliché, maar zeker waar, “een goede begin is het halve werk”. Onderzoek naar jouw idee is belangrijk, omdat er geen vast recept is voor een succesvolle onderneming. Belangrijk is om iets te doen waar uw passie en kracht liggen. Neem de tijd om een goed ondernemingsplan te schrijven, dit zorgt voor structuur en is de rode draad voor het eerste jaar van uw bedrijf. Denk bij het maken van uw ondernemingsplan zeker aan onderstaande zaken:

U als ondernemer

Wie is de man/vrouw achter het bedrijf. Waar liggen uw krachten en ervaring en waar heeft u hulp nodig? Durf kritisch te kijken naar uzelf zodat u weet waar potentiele valkuilen liggen en wees niet bang hulp te zoeken om de kans op slagen te vergroten.

De onderneming

Wat is de corebusiness van uw nieuwe bedrijf? Wat zijn de ontwikkelingen in uw branche? Denk in ieder geval na over welk probleem uw product of dienst gaat oplossen. Daarnaast heeft u misschien kantoorruimte nodig of kunt u vanuit thuis werken. In beide gevallen kan het geen kwaad te bekijken welke belastingvoordelen er voor u te behalen zijn.

Marktverkenning

Wat zijn uw potentiele afnemers? Wat zijn uw concurrenten? Stuk voor stuk relevante vragen die u ook zullen helpen bij het maken van een kansrijke marketingstrategie.

Financieel plan

Het goed in kaart brengen van uw financiële situatie is onmisbaar bij het starten van een eigen onderneming. Welke grote investeringen zijn nodig om te starten en hoe deze te financieren? Er komt veel kijken op het gebied van de financiën. Ook bent U verplicht een administratie bij te houden. Veel ondernemers proberen het vaak eerst zelf, maar komen erachter dat het enorm veel tijd vergt die niet besteed kan worden aan de onderneming. Een goede accountant kan u ontzorgen en goed adviseren om uw ambities voor uw bedrijf waar te kunnen maken.

Marketingplan

Vertaal uw idee naar de praktijk. Hoe zet u uw product of dienst goed in de markt? Een goed marketingplan kan uw bedrijf een vliegende start geven. Basis elementen om goed over na te denken is het product of dienst, de prijs en de promotie.

Algemene/juridische zaken

Ondernemen is risico’s nemen, maar ook kijken hoe u deze kunt verminderen. Denk bijvoorbeeld aan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zodat u gedekt bent mocht er iets misgaan met een klant of medewerker. Daarnaast is het belangrijk te bekijken welke rechtsvorm het beste bij uw situatie past. Fiscaal kan een eenmanszaak voordelig zijn, maar als u in een risicovolle branche actief bent kan een BV de betere optie zijn.

Naast het ondernemingsplan is het goed om ook na te denken over het pensioen dat u in de toekomst nodig hebt en over een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Al met al komt er veel bij kijken. Een accountant kan u helpen met het opzetten van een ondernemingsplan dat structuur en houvast biedt, het financieel plan en met de administratie die komt kijken bij het hebben van een eigen onderneming. Zodat u uw tijd kunt besteden aan wat u het liefste doet. Ondernemen.

Auteur

Patrick Terlouw is eigenaar en accountant bij Terlouw Accountancy & Advies. Patrick helpt graag startende ondernemers bij het opzetten van hun eigen onderneming.

2019-09-02T22:35:02+00:00

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Bedankt voor het bezoeken van onze website. Terlouw Accoutancy gebruikt functionele en analytische cookies. Door de website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Oke