Starten met ondernemen? Hier moet je rekening mee houden

Een eigen bedrijf beginnen. Het begint allemaal met een goed idee, uitzonderlijk talent of een overduidelijke kans in de markt. Dit klinkt heel eenvoudig, maar er komt veel bij kijken. Zet je idee op papier in een ondernemingsplan. Dit hoeft echt niet heel lang te zijn maar zorgt er wel voor dat je goed gaat nadenken over kansen, concurrentie etc. Een aantal punten die je zeker niet moet vergeten vind je hieronder.

Het idee
Zet het op papier! Je gaat dan vanzelf verder nadenken over je idee en de uitvoering. Wat is je product? Waarom wil je dit product of deze dienst leveren? Heb je een samenwerking of belangrijke leverancier nodig? Ga je het product zelf produceren? Belangrijke vragen waarmee je jouw bedrijf verder vorm kunt geven.

De onderneming en de ondernemer
Kies je voor een fiscaal voordelige start in een eenmanszaak of voor meer juridische zekerheid in een B.V.? Wat is een goede locatie voor het bedrijf?
Kijk ook kritisch naar jezelf. Een goed inzicht in je kwaliteiten en tekortkomingen zorgt ervoor dat je weet waar je mogelijk hulp bij moet inschakelen.

Financiën
Hoe is je financiële situatie? Welke grote investeringen zijn er nodig? Er komt veel kijken op het gebied van de financiën. Daarnaast ben je als ondernemer ook verplicht een administratie voeren. Je kan dit altijd zelf oppakken maar houd er wel rekening mee dat er veel tijd in kan gaan zitten. Tijd die je vervolgens niet kunt besteden aan datgene wat je als ondernemer het liefst doet, ondernemen. Een goede accountant kan je ontzorgen en met advies helpen om je doelen te bereiken.

Marketingplan
Vertaal je idee naar de praktijk. Hoe zet je jouw product of dienst goed in de markt? Een goed marketingplan kan je bedrijf een vliegende start geven. Start met het scherp in beeld brengen van de 4 P’s: Product (of dienst), Prijs, Promotie, en Plaats. Vervolgens is het belangrijk na te denken over je doelgroep en hoe je deze kunt bereiken.

Juridische zekerheid
Ondernemen is risico’s nemen, maar ook kijken hoe je deze kunt verminderen. Veel risico’s zijn met goede verzekeringen en met het kiezen van de juiste rechtsvorm voor jouw bedrijf te beperken.
Ondernemingsplan af? Bespreek het met vrienden, familie en een adviseur. Zij zullen je vragen stellen die jou helpen je plan nog concreter te maken.
Al met al komt er veel bij kijken. Een accountant kan je niet alleen helpen met het opzetten van een ondernemingsplan, maar ook met het opzetten van de administratie zodat jij onbezorgd kunt (gaan) ondernemen.

Heb je vragen, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

2019-12-10T13:50:48+00:00

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Bedankt voor het bezoeken van onze website. Terlouw Accoutancy gebruikt functionele en analytische cookies. Door de website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Oke